Royal Excel Moeskroen ontving op deze negende speeldag KV Mechelen onder leiding van Yannick Ferrara. Een zeer belangrijke wedstrijd voor Moeskroen, die zich bij winst kon verzekeren van de derde plaats in het klassement. KV Mechelen is bij de Hurlus gekend als het zwarte beest. Moeskroen kon sinds zijn terugkeer in hoogste klasse nog geen enkele keer een punt pakken tegen Malinwa.

Beide ploegen begonnen uitstekend aan de partij en toonden zich vanaf de eerste minuut gevaarlijk. Voor Moeskroen was de eerste kans in de 8ste minuut al genoeg. Olinga zette voor, waarna niemand de bal raakte en Coosemans voor een verrassing stond. De 21-jarige Kameroen scoorde zo zijn allereerste doelpunt in de Jupiler Pro League. Mechelen creëerde hierna de meeste kansen, maar de efficiëntie was vanavond aanwezig bij les Hurlus. Na 26 speelminuten verdubbelde Moeskroen de score. Taiwo Awoniyi liep gemakkelijk naar de eerste paal en tikte de bal binnen na een schitterende voorzet van Locigno. KV Mechelen gaf de hoop nog niet op en bleef aanvallend spelen, terwijl de thuisploeg telkens in tegenaanval ging. Dat leverde in de 39ste minuut de kans op de 3-0 op. Na een mooie aanval, legde Awoniyi de bal knap terug tot bij Olinga. Coosemans kon de trap afwijken en de knal ging op de lat en daarna op de doellijn. In de 43ste minuut is het Bolingi die de kans op de 3-0 laat liggen. Awoniyi wachtte het perfect moment af om Bolingi diep te sturen, maar die vocht eerst een kleine oorlog met de bal uit voor hij kon afdrukken. Onder druk van een terugkerende Rherras belandde zijn schot slapjes naast. Zo ging Moeskroen met een 2-0 de kleedkamer in.

De tweede helft startte met veel intensiteit langs Mechelse kant. Het was overduidelijk dat ze zo snel mogelijk op de score wilden terugkomen. Moeskroen begon wat minder aan de tweede helft en dus moest Logan Bailly het onderste uit de kan halen. In de 69ste minuut besloot scheidsrechter Luc Wouters de stip aan te duiden. Diedhiou had de bal met de hand geraakt, maar op twee meter van de zestien… Tim Matthys zette zich achter de bal, maar Hurlus van de match Bailly ranselde de elfmeter nog knap uit zijn doel. Moeskroen kreeg het steeds zwaarder en in het laatste kwartier lukte het Malinwa toch nog om op de score terug te komen. Schoofs kwam veel te gemakkelijk voor Bailly te staan en trapte de bal voor het eerst na 76 minuten voorbij de kapitein. Opnieuw werd het zenuwachtig afwachten voor de Moeskroense supporters. Wanneer iedereen dacht dat het over en uit was voor KV Mechelen, kregen ze nog een vrije trap in de slotseconde. Daar besloot doelman Coosemans de man van de match te worden en dribbelde hij zomaar voorbij Olinga en Bolingi om een voorzet te geven aan Cobbaut. Zo werd de eindscore toch nog 2-2. Vorig jaar hadden spelers en supporters getekend voor een gelijkspel tegen Malinwa, maar dit jaar voelt het als een verloren wedstrijd. Maar met 17 punten en een derde plaats door het verlies van concurrenten Sint-Truiden en Zulte-Waregem, kon Moeskroen zich toch nog verzeker van de derde plaats voor de nationale pauze.

Bailly:

Het is verschrikkelijk om twee punten op deze manier te verliezen. Zo zien we dat deze jonge ploeg nog wat ervaring mist. Wanneer het 2-1 staat, moet je niet meer spelen of dribbelen, maar de bal zo ver mogelijk vooruit trappen. Ik voelde in de tweede helft dat we ons voetbal aan het verliezen waren. We hadden deze wedstrijd anders kunnen beëindigen, maar dat is net voetbal: het is soms onjuist. Ik ben wel tevreden over mijn gestopte penalty’s dit seizoen, maar ik had liever de penalty niet gestopt en de wedstrijd gewonnen dan dit scenario mee te maken.

Locigno :

We zijn zeer teleurgesteld door dit resultaat. Wij verdienden zeker beter vandaag. Na het fluitsignaal, was het net alsof we de wedstrijd hadden verloren, ook in de kleedkamer. Ik denk dat we twee belangrijke punten hebben verloren voor de rest van het seizoen. Het is moeilijk om in de laatste seconde een doelpunt tegen te krijgen, terwijl het hele stadion klaarstond om te feesten. Maar dit resultaat moet ons fantastisch begin van het seizoen en onze derde plaats in het klassement niet overschaduwen.

Rednic :

We zijn zeer goed aan de wedstrijd begonnen, meteen druk gezet en de tegenstanderd gedomineerd. We konden op dubbele voorsprong komen en zo een klap geven aan Mechelen, die toch goed aan de wedstrijd begonnen was. Maar in de tweede helft was het anders. We hebben Mechelen te veel laten spelen en ze zetten een enorme druk op ons. Het tweede doelpunt is zeer jammer. Het is het bewijs dat mijn ploeg nog wat ervaring mist. We hebben toch een punt gepakt tegen een goede ploeg. Een jaar geleden hadden we meteen getekend voor zo’n resultaat en vanavond zijn we teleurgesteld met een punt. Dit is het bewijs dat Moeskroen evolueert.

Fiche:

Les buts : 9ème Olinga (1-0), 26ème Awoniyi (2-0), 76ème Schoofs (2-1), 90+2 Cobbaut (2-2)

Mouscron : Bailly, Mezague, Govea, Olinga, Bolingi, Mohamed (73ème Rotariu), Awoniyi (78ème Gulan), Locigno (82èmeVojvoda), Diedhiou, Nkaka, Godeau

Malines : Coosemans, De Witte, Matthys (77ème Drazic), Croizet, Rits, Schoofs, Cobbaut, Bandé (56ème Kawaya), Smolders, Ganvoula (56ème Pedersen), Rherras

Cartes jaunes : Rits, Bailly, Olinga, De Witte, Mezague, Cooseman