Presentatie

Royal Excel Mouscron is eerst en vooral een familie, een supportersgroep die hun favoriete ploeg vooruit duwen. De supporters zijn het hart van Royal Excel Mouscron. De club is trots op deze vrouwen en mannen met hun passie en toewijding.

REM is blij dat het kan rekenen op de ‘Union des rouges’, een associatie van supportersverenigingen, met in totaal 7 groepen:

–  Hurlus Red fans
– Red Boys Mouscron
– Les Cleugnottes
– Les Cracks
– Les Tavernières
– MSC Reds 2016
– Plan B12

 

Hier vindt u gedurende het volledige seizoen de artikels die geschreven zijn door verschillende supportersgroepen:

logo_cracks

De supportersclub “Les Cracks” van de ploeg “Vert et Blanc” werd opgericht in 1946, met clublokaal het “café de la Banque” in de stationsstraat.  Later werden ze achtereenvolgens supporter van l’Excelsior, van RMP en tenslotte van REM. Het clublokaal verhuisde naar het “Café de l’Ours” waar ze verwelkomd werden door Louis en Vieux Fusil. Vandaag vergaderen ze bij Gégé in de “Brin d’Zinc”

Sedert lang, van president tot president, verandert de politiek van de club niet : de jeugd van Moeskroen een duwtje in de rug geven om te sporten.

De financiële hulp aan de jongeren verzamelen ze door hun apéro op de boerderij, gekend als “het langste apéro van Moeskroen”. U kunt het terug beleven op zondag 28 mei 2017 op de heuvels van Luingne.

Les Cracks, een vijftigtal personen, houden er niet alleen van om na de voetbalmatch samen te komen, maar ook tijdens de wensen van hun voorzitter, tijdens het banket en de jaarlijkse uitstap. Verleden jaar hebben ze hun 70ste verjaardag gevierd in Reims bij andere “Rouge et Blanc”, waar Patrick Declercq, voorzitter van REM unaniem en onder luid applaus tot erevoorzitter van “les Cracks” benoemd werd.

Sedert twee jaar organiseren “Les Cracks” een Oberbayern als steun voor Resto du coeur van Moeskroen.

hurlus_red_fans

Deze supportersclub werd opgericht op 07 februari 2013 op initiatief van 4 jonge supporters, die de club sinds de oprichting in promotie, volgen. De belangrijkste ambitie is om de sfeer te gaan verbeteren en om activiteiten voor de club voor te stellen. Tijdens de eerste maanden installeerde de groep zich in de zittribune om later naar blok I te verhuizen. Na 1 jaar besloot de supportersclub om voor elke uitwedstrijd een bus in te leggen.

De voorzitter (Anthony) besloot in juni 2016 om te stoppen en waarna  kapo (Sylvain) het overnam. De supportersclub Hurlus Red Fans mogen vandaag rekenen op een vijftigtal leden.

 

De groep kent een familiale sfeer waar groot en klein samen zingen en hun kleuren aanmoedigen. Hiervoor kunnen ze rekenen op een gemotiveerde groep die liedjes, vlaggen, animatie, tifos, enz voorstellen. Deze acties worden ondersteund door het bestuur die nooit aarzelt om ze te helpen en soms zelf projecten voorstelt. Al deze factoren hebben al geleid tot verschillende tifo’s en anderen zullen nog volgen, onder andere deze avond voor het bezoek van Genk. De supportersclub Hurlus Red Fans legt nog steeds een bus in  bij een uitwedstrijd van REM en ook al vallen de resultaten soms tegen, de ploeg kan steeds op haar steun rekenen.REMSportingCharleroi_060816_0207

De supportersclub Hurlus Red Fans nemen ook deel aan het sociale leven in Moeskroen en  dit met verschillende acties.

Sterker nog, de groep was zelfs in staat om fondsen te werven voor Estrella, een VZW die voedselpakketten aanbiedt aan kansarme gezinnen van Moeskroen, voor Viva For Life en uiteraard voor de betreurde Kelly.

Als een avontuur bij Hurlus Red Fans u aanspreekt, dan kan u nog altijd lid worden! Iedereen is welkom!

Les cleugnottes

In 1930 kwamen 3 vrienden (René Devriese, Jérôme Van Marcke en Lionel Detremmerie) samen om een supportersclub op te richten. Officieel werd in 1932 de vereniging “Les Cleugnottes” opgericht, die geleid zal worden door Gustave Mattroye.

Sinds enkele jaren, blijft de vereniging even gezellig. Sterker nog, ieder weekend komen de leden van de groep samen in de hoofdzetel die zich bevindt in het café van het oude gemeentehuis op  “La Place de Luingne” en maken ook van de gelegenheid gebruik om onze pronostiek in te vullen.

Fabrice Vanhonacker, bestuurslid, maakt er een ere zaak van om de voetbalresultaten publiekelijk in het café op te hangen. Onze leden blijven, met een zeker hartzeer, dan ook de uitslagen van onze Excel van commentaar te voorzien.

De “Prono” is een belangrijk kenmerk van onze vereniging.

We beleven veel plezier aan het raden van de uitslagen van onze club en de persoon met het beste jaarklassement  krijgt de mogelijkheid om als eerste een prijs te  kiezen, maar zelfs de laatste in het klassement gaat niet met lege handen naar huis!

In ons 85-jarig bestaan, is het vanzelfsprekend dat onze supporters soms spannende momenten, teleurstellingen (de degradatie naar provinciale in 1956) en de grote dagen (de promotie naar 1ste klasse) hebben meegemaakt.

Natuurlijk zijn er ook momenten van betrokkenheid en engagement. Onze voormalige voorzitter, Gérard Doutreliugne, supporter van het eerste uur en die ons verliet op 101 jarige leeftijd, vertelde ons over het geschenk aan de club : de aankoop van een speler, Lippens, voor 10.000 frank. Vandaag ondenkbaar, is het niet? De supporters kochten 1 of meerdere aandeelkaarten om het bedrag te behalen die nodig is voor de aankoop van de speler. Waarom deze anekdote? Dit om simpelweg de betrokkenheid van de supporters aan te tonen en betrokkenheid die er altijd zal zijn!

Als lid van het eerste uur van “l’Association des Clubs de Supporters”, hebben we steeds in gedachte deel uit te maken van een nog groter geheel, wat de supporters familie is. Wetend dat wij aanwezig waren op de eerste vergadering van 8 oktober 1992. En trouw gebleven sinds dan!

Allemaal samen in goeie en minder goeie tijden. Leve l’Excel!

MSC Reds 2016

Voorstelling van de nieuwe supportersgroep van Excel…

 De supportersgroep MSC Reds 2016 werd opgericht in het begin van dit seizoen, dit ten gevolge van een discussie tussen verschillende personen die al tot een andere supportersgroep behoorden en die het verlangen en het hart hadden om een nieuwe groep te creëren.

Motivatie vanuit de groep

De motivatie van de groep is om de supportersclub Hurlus Red Fans te begeleiden in hun gezangen en hun acties om het stadion ‘Le Canonnier’ te doen trillen. Op die manier, proberen we de sfeer van l’Excelsior terug te creëren in Moeskroen.

Wie kan zich bij ons aansluiten?

De groep staat voor iedereen en alle leeftijden open. De enige vereiste is dat u de motivatie hebt om mee te zingen voor onze kleuren en de ploeg zoveel mogelijk wil gaan volgen, zowel bij thuiswedstrijden als op verplaatsing.

De ideeën en de ambitie

Onze belangrijkste ideeën zijn: zorgen voor een goede sfeer, delen van mooie momenten met de personen die we waarderen en samen onze passie beleven.

 Voor ons is een supporter:

Een persoon met passie voor zijn sport, die klaar is om de ploeg overal te volgen en altijd zijn club wil steunen, in welke situatie de club zich bevindt. Onze regel weerspiegelt de visie die onze supporters hebben:

Altijd zich verplaatsen, nooit loslaten!

tavernieres

Wie zegt dat de vrouwen niet van voetbal houden?

Op 8 mei 2002 verschijnt in de krant ‘La Dernière Heure’ een artikel over ‘Les Tavernières’, dit is de enige supportersclub die enkel uit vrouwen bestaat. Vandaag bestaat de club bijna 15 jaar en alles is nog steeds zoals in het begin! We zijn “Les Tavernières”, een unieke club vertegenwoordigt door een groep vrouwen, trouwe aanhangsters van Royal Excel Mouscron en habituées in het stadion “Le Canonnier”.

Onder vriendinnen spreken we iedere week af in het stadion of bij verplaatsingen erbuiten om samen de ploeg van ons hart te steunen.

Het is een schitterend en ongelooflijk verhaal dat al 20 jaar stand houdt. Wij willen weten hoe?

Oorspronkelijk: Les Hurlus speelden een beslissende uitwedstrijd voor de promotie naar 1ste klasse in 1996. We wensten de reis met hun te doen om hun aan te moedigen en onze rol als 12de man te spelen, of beter als 12de vrouw. We wilden zeker deel uitmaken van dit aangekondigde grote feest.

Maar op dat moment wilden de mannen alleen naar de wedstrijd gaan. Wij waren dus niet uitgenodigd voor de verplaatsing.

Maar dit was zonder onze wil en onafhankelijkheid gerekend. Claudy Baudry en ikzelf (Brigitte Cardon) hebben dan beslist om een bus te reserveren die enkel voor vrouwen bestemd was. De mannen, die blij verrast waren met deze beslissing, stelden dan uiteindelijk ons succes vast! 2 volle bussen met vrouwen aan boord waren klaar om te vertrekken.

 Vandaag tellen we 25 vrouwen in de vereniging. We zijn trots op onze groep en zijn vooral blij voor de mooie momenten die we samen beleefden en zullen blijven beleven!

Bent u een vrouw? Hou je van voetbal en van Royal Excel Mouscron? Heeft u zin om uw passie en uw goed humeur met ons te delen tijdens wedstrijd of het volledige seizoen?

Contacteer ons!!

 

 #LesTavernières        #REM             #HURLU                    #ExcelcestVous