De goede werking van l’Excel hangt in grote mate af van de samenwerking met de vrijwilligers. Royal Excel Mouscron heeft echt nood aan vrouwen en mannen die een groot belang hechten aan een goede service en zich steeds beschikbaar stellen voor de club.

Jong en minder jong, de vrijwilligers zitten in de kern van de werking van Royal Excel Mouscron. U wilt mee in de club investeren en de familiale sfeer meemaken? Contacteer ons en kom de familie van Hurlus versterken!

Hier vindt u enkele getuigenissen van onze vrijwilligers gedurende het seizoen:

 

De getuigenis van een zeer trouwe Excel vrijwilligster

Véronique, sinds wanneer bent u in contact gekomen met de club?

Ik ben bij de club sinds Excelsior haar 1ste jaar in 1ste klasse speelde, al meer dan 20 jaar dus( actief in de club! Ik had mijn eerst een abonnement aangekocht, maar toen ik mij realiseerde hoe vurig het publiek en de sfeer in de wandelgangen van het stadion zijn, wilde ik een nog grotere rol spelen in de club en dit als vrijwilligster.

 

Welke rol heeft u nu in de club?

Ik ben begonnen met werken in de officiële clubshop. Ik draag dus bij zodat de supporters de rode en witte kleuren van de club met trots dragen. Ik was ook betrokken bij een vereniging die tot doel had om geld in te zamelen om reizen en andere evenementen te organiseren voor de andere vrijwilligers. Zo organiseerde ik samen met mijn collega’s gebakjes voor Sinterklaas, barbecues en ook reizen zoals naar ‘Parc Astérix ’ of ‘Disneyland’. Via partnerbedrijven konden we hun ook geschenken aanbieden.

Op welk gebied bent u geëvolueerd?

Na deze mooie periode, zijn we helaas failliet gegaan en is de club gedegradeerd naar bevordering. Ik ben, net zoals vele anderen, de club trouw gebleven. Ik ben ook begonnen als steward en vandaag ben ik verantwoordelijk voor de verwelkoming van de supporters en toeschouwers in de Vipruimte.

Voor  welke taken bent u verantwoordelijk?

Ik zorg voor de toegangscontrole, ik begeleid de mensen zo goed mogelijk. In feite zijn wij het eerste contact tussen het publiek en Royal Excel Mouscron. Het is dus zeer belangrijk om de personen goed te ontvangen en naar hen te luisteren.

Welke herinneringen wilt u met ons delen?

Een van de minst mooie herinneringen is de degradatie van de club. De mensen waren zeer aangedaan. Echter, de positieve boodschap is dat we trots zijn op onze club en we ons steeds verbonden voelen. Een prettige herinnering is toen ik, geconcentreerd op mijn taak en niet beseffend met wie ik te maken had, een zeer bekende professionele speler voor een match controleerde.  Deze speler, de andere vrijwilligers en de stewards hadden veel plezier terwijl ik zorgvuldig zijn biljet en zijn bandje nakeek.

Het laatste woord is voor u:

Ik heb alle vertrouwen in het behoud van de club Hurlu. We geloven erin en we gaan het doen!

Hartelijk bedankt Véronique om uw ervaringen met ons te delen.

 

Hier vindt u een getuigenis van één van onze meeste trouwe vrijwilliger:


Romain (74 jaar) is één van dé figuren van Royal Excel Mouscron. Dit al sinds vele jaren.

Romain, sinds wanneer bent u al actief in de club?

Sinds altijd! Eigenlijk ben ik op 10-jarige leeftijd beginnen voetballen bij deze club. Dit was zelfs al voor de fusie van l’Excelsior. Ik ben dus al 64 jaar bij de club actief. Ik heb elke periode van de club meegemaakt, dit sinds het debuut van l’Excelsior tot hoe de club er vandaag uitziet. Ik heb mooie momenten meegemaakt, maar ook het faillissement en tot slot de nieuwe start van de club. Sinds ik 22 jaar geleden op brugpensioen ging, ben ik dagelijks op de club om l’Excel de helpen. In feite is Jacques Vandewalle mijn vriend sinds de kleuterschool, we waren elke dag samen. We kwamen zelfs naar de club na het faillissement!

Welke rol heb jij binnen de club?

In het begin was ik chauffeur van de directieDaarna ben ik begonnen met het transport van de spelers. Nu vergezel ik de (nieuwe) spelers en zorg ik voor het transport van het materiaal. Ik ben ook bereid om hier en daar wat te helpen.

Welke trainer en welke speler zullen je steeds bijblijven tijdens uw periode bij de club?

Ik heb met vele trainers een goede relatie gehad, maar de trainer die ik het meeste waardeer is Hugo Broos. We hebben enkele mooie momenten samen beleefd en daarnaast was hij ook vriendelijk. Enzo Scifo was uiteraard een grote meneer. Wat de spelers betreft, heb ik een grote voorkeur voor Mbo Mpenza. Hij toonde veel respect tegenover iedereen en hij was ook een echte gentleman. Maar in het algemeen heb ik een goede relatie met alle spelers en maak ik veel plezier met hen.

Bedankt Romain!

Michel Leroy (67 jaar) is één van de vrijwilligers die iedere dag aanwezig is in Le Canonnier.

Michel, welke rol heeft u binnen de club?

20 jaar geleden ben ik bij de club beginnen werken. In het begin zorgde ik voor de organisatie van de VIP recepties, maar sinds 6 jaar help ik een handje bij de trainingen en wedstrijden. Ik begeleid de spelers en ik zorg ervoor dat alles tiptop in orde is om zo voor de beste voorbereiding te zorgen. Ik leg de voetballen, het materiaal en de drinkbussen klaar en zorg ervoor dat de kleedkamers er netjes bijliggen. Ik ben nogal precies in hetgeen ik doe en ik hecht veel belang aan een goede organisatie. Ik hou mij steeds correct tegenover de spelers maar er zijn natuurlijk steeds regels die men moet volgen en we moeten ook discipline tonen. 90% van de tijd breng ik in de club door. Anderzijds stel ik mij ook beschikbaar als steward. Als ik tijd heb, ga ik samen met de ander stewards van Moeskroen mee naar wedstrijden van de Rode Duivels, Brugge en Kortrijk om de veiligheid te garanderen

U moet wel een grote passie hebben voor het voetbal om zoveel tijd door te brengen in de club?

Om eerlijk te zijn niet echt. In het begin was ik steeds aanwezig op elke wedstrijd van l’Excel, maar een echt “fan” was ik niet. Ik wil enkel de club een dienst bewijzen. Hetgeen mij interesseert, is dat alles goed verloopt in de club en alles goed georganiseerd is. Zelf ken ik niet veel van voetbal. Ik volg de groep langs de zijlijn. Ik wil enkel een helpende hand zijn.

Volgen de spelers jouw richtlijnen steeds?

De groep die we nu hebben, is de beste sinds ik de club volg. In het algemeen houden de spelers niet echt van teveel regels. De spelers houden er wel van om mij te plagen, al valt het dit seizoen nog mee. Ik ben trots dat ik Royal Excel Mouscron kan helpen.

Hartelijk bedankt Michel!

Bedankt voor dit interview en uw bijdrage!

Sandrine Sobrie is één van de vrijwilligers, die zeer belangrijk is in de ogen van de club. Graag geven we haar het woord:

Sandrine, kan u ons meer vertellen over uw rol binnen de club? 

Op een wedstrijddag zorg ik voor de ticketing van de bezoekers en daarnaast, samen met de andere vrijwilligers, sta ik in de kantine “Nou Camp” in de VIP ruimte. Voor een voetbalwedstrijd vul ik ook de koelkasten op en help ik aan de algemene voorbereiding. Elke maandag ben ik ook als vrijwilligster aanwezig in het opleidingscentrum Futurosport.

Sinds wanneer ben je actief binnen de club?

Ik ben al 20 jaar supporter van deze club, maar 15 jaar geleden ben ik als vrijwilligster begonnen bij het toenmalige l’Excelsior.

Heeft u een evolutie gezien binnen de werking van de club?

De club heeft al vele evoluties gekend, maar binnen mijn eigen functie zijn er niet veel zaken veranderd. We hebben een zekere routine in ons werk en blijven onze missie met ernst en een goed humeur vervullen.

Een club heeft steeds vrijwilligers nodig. Kunt u uw mening of advies geven aan toekomstige kandidaten?

Ik raad iedereen aan om vrijwilliger te worden! We zijn een kleine familie en we hebben tegelijkertijd de mogelijkheid om veel mensen te leren kennen. Daarnaast voelen we dat we deel uitmaken van de club Royal Excel Mouscron en wij zijn zeer trots dat we een helpende hand zijn!

Hartelijk bedankt Sandrine.

 

Nous utilisons des cookies pour vous garantir la meilleure expérience. Si vous continuez à utiliser ce site Web, nous supposerons que vous en êtes satisfait.
OK