Onze visie

Een sterke richtlijn

In juni 2015 besliste een investeringsgroep, met een wereldwijd netwerk in het voetbal, om de meerderheid van de aandelen van Royal Excel Mouscron aan te kopen, dit met een lange termijn visie tot het uitbouwen van een grote Belgische voetbalclub.

Een verankerde club in de Belgische voetbalgeschiedenis

Een Belgische voetbalclub, opgericht in 1922, met thuisbasis in Moeskroen, maar die in 2009 verdween.

De club werd in maart 2010 heropgericht onder het stamnummer 216. Royal Excel Mouscron heeft zich geherstructureerd startend van een kwalitatieve infrastructuur om zo weer een sterke club in het Belgische voetbal te worden.

Een palmares en glorie momenten leiden tot een club die momenteel 16 seizoenen in het Belgische professionele voetbal speelt.

Naast de zeer sterke regionale verankering is er ook een groep supporters die zich steeds meer achter Royal Excel Mouscron schaart.

Daarenboven hebben de laatste jaren internationale iconische Belgische en buitenlandse spelers zich verder ontwikkeld bij Royal Excel Mouscron.

Een ambitieus clubproject

Sinds de overname van de club in juli 2015 blijft Royal Excel Mouscron groeien.

In dit nieuwe project bevinden de sportieve en economische ontwikkeling zich nog in een overgangsperiode.

Het doel op middellange termijn is om een stabiele eersteklasser te worden, daarnaast willen we de eigen en Belgische beloften verder ontwikkelen in het opleidingscentrum “Futurosport”. Via hun voetbalnetwerk mikken de aandeelhouders ook op nieuw internationaal voetbaltalent.

Het is belangrijk om het project verder te verankeren in Moeskroen en omgeving zodat Royal Excel Mouscron schittert in haar regio en het pronkstuk wordt van het Picardisch Wallonië.

Onze aandeelhouders hebben uiteraard de ambitie om de honderdste verjaardag in 2022 te vieren met een trofee en om de naamsbekendheid van club te vergroten in België en in het buitenland.

Om dit project te laten slagen, ontwikkelt Royal Excel Mouscron een strategie rond 3 hoofdlijnen:

Nous utilisons des cookies pour vous garantir la meilleure expérience. Si vous continuez à utiliser ce site Web, nous supposerons que vous en êtes satisfait.
OK