Introductie RSE

Een voetbalclub is meer dan een businessproject. Een voetbalclub moet een belangrijke rol spelen binnen de lokale gemeenschap en brengt mensen uit alle geledingen samen. Naast de organisatie van voetbalwedstrijden, is Royal Excel Mouscron bereid om lokale sociale projecten te gaan steunen en deze uit te voeren.

De impact van een professionele voetbalclub in de media is enorm. Het bestuur en de aandeelhouders van Royal Excel Mouscron wensen van deze bekendheid gebruik te maken om de sociale verantwoordelijkheid van de club te gaan versterken.

  • De club voor iedereen toegankelijk maken
  • Een positieve rol spelen in de gemeenschap door diverse projecten op te starten
  • Een positief imago ontwikkelen voor de club, zowel lokaal als nationaal

Acties van de Jupiler Pro League ondersteund door Royal Excel Mouscron

Royal Excel Mouscron ondersteunt een aantal projecten gecoördineerd door de Jupiler Pro League. Deze projecten worden meestal in het gehele land uitgevoerd en hebben een belangrijke impact op de voetbalgemeenschap.

Pro League Schools Cup :
Elk jaar organiseert de Jupiler Pro League een Schools Cup tussen alle eerste klasse clubs. Elke club wordt uitgenodigd om een ploeg samen te stellen die bestaat uit kinderen van de basisschool en het toernooi vindt plaats in één van de stadions van de deelnemende clubs. De club is verantwoordelijk voor de selectie van de kinderen, het voorzien van de uitrusting, een trainer en het transport. Royal Excel Mouscron werkt samen met een lokale sportieve school om tot de selectie te komen van de deelnemende kinderen aan het toernooi.

Belgian Homeless Cup / Awareness Cup :

De Jupiler Pro League helpt bij de organisatie van de Homeless Cup, dit is een toernooi voor dak- en thuislozen. De Jupiler Pro League vraagt aan de clubs om de uitrusting te voorzien en het verzekeren van de communicatie rond dit evenement aan de deelnemers.

The Traffic Cup :

Dit jaar organiseert de Jupiler Pro League een online verkeersquiz. Dit om de bewustwording van de verkeersveiligheid te gaan verhogen. Royal Excel Mouscron en de andere professionele voetbalclubs werden uitgenodigd om deze actie te ondersteunen door hun aanwezigheid en steun via de sociale media.

Acties van Royal Excel Mouscron

Royal Excel Mouscron is ook initiatiefnemer voor talrijke projecten die gericht zijn op de ondersteuning van de sociale en humanitaire werken in de regio.

Acties voor de scholen : Elk jaar nodigen wij alle scholen van Moeskroen (basisschool en middelbaar) uit om een voetbalwedstrijd uit de Jupiler Pro League bij te wonen. In samenwerking met de verschillende deelnemende scholen stellen wij hun voor om samen met hun klasgenoten een moment vol plezier te gaan beleven.

Verzameling ten voordele van de Voedselbank: De club benadert dikwijls de Voedselbank en onderneemt  acties voor voedselverdeling aan de meest behoeftige medemens. Dit kan bijvoorbeeld door, ? aantal kg aan voedsel = 1 inkomticket. De club wil vooral zijn supporters aanmoedigen, van nature al zeer vrijgevig, om altijd meer te geven aan degenen die het minste hebben.

“Spullenhulp” help de armen:

Jaarlijks werkt de club aan een samenwerking met de vereniging “Spullenhulp”, dit is een sociale economische onderneming waarvan de missie is om mensen in moeilijkheden te ondersteunen zodat ze een duurzame autonomie krijgen.

Tijdens 1 tot 2 wedstrijden per seizoen stelt Royal Excel Mouscron aan zijn supporters voor om vrijgevig te zijn, dit door kleren (die niet meer gebruikt worden maar toch nog in goede staat zijn) te deponeren in containers die geplaatst worden in het stadion ‘Le Canonnier’ Voor elke afgeleverde zak met kleren schenkt de club een inkomticket voor de eerst volgende thuiswedstrijd;

Help de vluchtelingen: In een moeilijke periode waar verschillende mensen gedwongen worden om hun land te verlaten, wenst Royal Excel Mouscron hun solidariteit te gaan betuigen door deze personen uit te nodigen voor een voetbalwedstrijd en hun een uitrusting van de club aan te bieden om zich zo tegen de koude te beschermen.

Uitnodiging voor ‘Maison de Jeunes et Associations’:1 maal per jaar nodigt Royal Excel Mouscron “Les Maisons de Jeunes et Associations” uit om een voetbalwedstrijd bij te wonen. Ieder jaar krijgen honderden kinderen de kans om naar het stadion ‘Le Canonnier’ te komen om een moment van plezier te beleven.

Mensenrechten en Fairplay:Het respect van de Mensenrechten en Fairplay behelst belangrijke rechten en plichten. In de Officiële Gids van Hurlu herinnert Royal Excel Mouscron het belang van deze 2 strijdpunten in de voetbalomgeving en in het dagelijkse leven. De collectie vignetten is samengesteld uit 14 vignetten over het respect van Fairplay en 10 vignetten over de beginselen van de Verklaring van de Rechten van het Kind van de VN (1959).

Strijd tegen doping:Royal Excel Mouscron voegt zich bij de strijd tegen doping en pleit voor een schone sport.

Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn :De club staat ter beschikking voor elk initiatief van het Openbaar Centrum Maatschappelijk Welzijn (OCMW) van Moeskroen.

De Club Hurlu staat ook tot uw dienst als luisterend oor voor alle initiatieven die bijdragen aan de sociale en ecologische verantwoordelijkheid.
Wenst u als vereniging, stichting of andere collectieve organisatie een project in te dienen?
Nous utilisons des cookies pour vous garantir la meilleure expérience. Si vous continuez à utiliser ce site Web, nous supposerons que vous en êtes satisfait.
OK