De stewards

MISSIE VAN DE STEWARD

De stewards zijn aanwezig in het stadion om de supporters te ontvangen en te begeleiden om de goede werking van de wedstrijd te waarborgen op het niveau van de veiligheid. Hun missies zijn zeer divers, ze moeten onder andere: de toegangsbiljetten controleren, de supporters, spelers en scheidsrechters ontvangen en begeleiden, verzekeren dat de supporters niet met gevaarlijke voorwerpen binnen kunnen dringen, waken over de naleving van het Reglement van de interne orde, …

De stewards hebben een uiterste belangrijke rol in observatie/toezicht en mogen alleen ingrijpen ter preventie.

Hoe kan je steward worden?

Om u kandidaat te stellen moet u uw aanmelden bij het secretariaat van de club. De kandidaat wordt dan uitgenodigd voor een interview (dit samen met de politiecommissaris, de veiligheidsverantwoordelijke en de verantwoordelijke van de stewards). Indien de kandidaat over het juiste profiel beschikt, moet deze een opleiding van 12 uur volgen: een theoretisch deel (6 uur), gericht op het aanleren van de veiligheidsvoorschriften (basiswetgeving, massa psychologie,, observatie technieken, …) en een praktisch deel (6 uur) in een samenwerking met de politiedienst, de brandweer en een medische interventiedienst (behandelde onderwerpen: identificatietechnieken, samenwerking tussen de verschillende diensten – politie, brandweer, …-, 1ste zorgen,…). Het laatste gedeelte van de opleiding bestaat uit een stage van 5 wedstrijden vergezeld en bijgestaan door een benoemde steward. De kandidaat wordt op het einde van elk deel geëvalueerd. Bij een positieve evaluatie wordt de kandidaat benoemd tot “Steward” en ontvangt de persoon een identificatiekaart van de KBVB.

Wilt u ook steward worden, stuur dan een e-mail met uw motivatiebrief en CV naar onderstaand adres:

Didier DEBLON, Responsable Stewards
Gsm : 0473/12 68 46
didierdeblon@gmail.com

Of contacteer ons meteen door op onderstaande link te klikken:

Nous utilisons des cookies pour vous garantir la meilleure expérience. Si vous continuez à utiliser ce site Web, nous supposerons que vous en êtes satisfait.
OK