Op deze 6de speeldag kreeg Royal Excel Moeskroen bezoek van FC Brugge in een bijna uitverkocht stadion. Beide ploegen begonnen zeer goed aan dit seizoen. Met een 15 op 15 was Club Brugge nog steeds onverslagen. Moeskroen verraste ook met een 10 op 15. Dit duel was dus ontzettend belangrijk voor beide ploegen. Coach Mircea Rednic maakte geen grote wissels in zijn ploeg. Olinga, net terug van Kameroen, kreeg opnieuw een basisplaats ten koste van Nkaka. Ook Ivan Leko stelt bij Brugge hetzelfde elftal op als tegen Standard.

Beide ploegen beginnen aanvallend aan de wedstrijd. Een paar misverstanden tussen spelers zorgden ervoor dat Brugge zich toch iets gevaarlijker kon tonen dan Moeskroen. Een een-twee tussen Vanaken en Diaby werd uiteindelijk hoog over getrapt door Vanaken. In de 17de minuut duwt Limbombe … in de zestien. Scheidsrechter Boucaut twijfelde niet en wees naar de stip. Bolingi ging, zoals de vorige keren, opnieuw achter de bal staan en knalde de penalty zonder twijfel binnen. Dit doelpunt was duidelijke een harde klap in het gezicht voor Club Brugge en Moeskroen ging op zoek naar het tweede doelpunt. Jammer genoeg volgt niet veel later de gelijkmaker. Een hoekschop met Vormer en Diaby werd binnengekopt door de vrijstaande Denswil. Zo staat het na 26 minuten 1-1 op Le Canonnier. In de 34ste minuut vloog een voorzet van Vanaken vVoorbij de tweede paal stapt Vormer ietwat ongelukkig bovenop de bal.In de 40ste minuut doet Bolingi het opnieuw! Op een mooie voorzet van Huyghebaert kopte Bolingi de bal binnen in het doel van de slecht uitgekomen Horvath. De spelers gaan de kleedkamer binnen op een 2-1 score!

In het begin van de tweede helft waren de intenties duidelijk bij FCB: meteen scoren. De bezoekers zetten veel druk op onze Hurlus, maar ze waren gelukkig klaarwakker. Onze spelers kregen het moeilijk en maakten meer fouten waardoor Vojvoda en Amallah in het eerste kwartier van de tweede helft elk geel kregen. Na 20 minuten vond Club nog steeds geen manier om het blok van l’Excel te ontwrichten. Ze besloten steeds meer Horvath te betrekken toen ze geen doorgang vonden. In de 70ste minuut was het opnieuw de beurt aan Moeskroen om de richting van de wedstrijd te bepalen, maar ze konden maar weinig kansen creëren. Diaby maakte het zijn ex-ploeg alvast niet gemakkelijk. Hij miste in het laatste kwartier het onmisbare: een kopbal belandde naast het doel van Bailly. Moeskroen bleef verdedigen en rekende op de tegenaanvallen om de 3-1 te maken. In de tussentijd bleef het nog altijd 2-1 en het voltallige publiek stond in vuur en vlam! De Canonnier herleefde en zorgde ervoor dat alle supporters kippenvel kregen. De minuten tikten langzaam weg, maar uiteindelijk floot Boucaut er een eind aan. Club Brugge is voor het eerst verslagen dit seizoen en l’Excel komt op de derde plaats met 13 op 18! Allez l’Excel!

 

Moeskroen           2

Brugge                  1

Toeschouwers : 9579

Scheidsrechter : M. Boucaut

Gele kaarten : Vojvoda, Amallah, Diaby, Denswil

Doelpunten : Bolingi sur pen (1-0, 18e), Denswil (1-1, 25e), Bolingi (2-1, 40e)

Moeskroen : Bailly ; Vojvoda, Mézague, Diedhiou, Huyghebaert ; Amallah (85e Boya), Govea, Mohamed, Olinga (73e Lomalisa); Awoniyi (60e Nkaka), Bolingi.

Brugge : Horvath; Decarli (85e Refaelov), Mechele, Denswil; Cools (62e Vlietinck), Nakamba (70e Clasie), Vormer, Vanaken, Limbombe; Diaby, Wesley.