Op de vierde speeldag van de reguliere competitie ontving Royal Excel Moeskroen de Buffalo’s van KAA Gent. Een belangrijke wedstrijd voor Moeskroen en hun supporters, die steeds talrijker naar het stadion komen (5736). Moeskroen kon vanavond een negen op twaalf behalen, de beste competitiestart in jaren. Voor de ploeg van Hein Vanhaezebrouck verliep de seizoenstart wat minder vlot met slechts één punt.

De wedstrijd begon met veel intensiteit bij beide ploegen. Toch is het KAA Gent die de meeste kansen creëerde. In de 13de minuut kon Sylla voor het eerste doelpunt zorgen toen hij Bailly leek te omspelen, maar de Moeskroense doelman kon de bal nog uit Sylla’s voeten halen. De Buffalo’s bleven gevaarlijk en de vierde kans was de goeie. In de 25ste minuut knalde Brecht Dejaegere op een assist van Sylla de bal hoog in het doel. Zo stond het 0-1 op Le Canonnier. Vijf minuten later sloeg het noodlot opnieuw toe. De man van de assist maakte er 0-2 van met een mooie krulbal buiten bereik van Logan Bailly. Een zware klap voor Les Hurlus. In de 35ste minuut kreeg Moeskroen een eerste goede kans, maar Awoniyi gleed net naast de bal op een voorzet van Vojvoda. In de 43ste minuut moest ref Laforge opnieuw ingrijpen. Samuel Gigot tackelde Olinga zonder reden met een schaarbeweging. Zonder twijfelen trok de ref een rode kaart. De Buffalo’s moesten nog driekwartier met tien verder. Met een 0-2 score trokken beide ploegen naar de kleedkamers.

Moeskroen toonde in de tweede helft een compleet ander gezicht. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft zette de ploeg van Mircea Rednic alles op alles om terug te komen op de score. De enige taak van de Buffalo’s was verdedigen. Een mooie krul van Awoniyi in de 54ste minuut valt net naast het doel van Kalinic. De spanning was te snijden op Le Canonnier. Waar iedereen op wachtte, gebeurde daadwerkelijk. In de 67ste minuut kwam Kalinic gevaarlijk uit zijn doel. Hij kopte de bal buiten de zestien in de voeten van Mohamed. De middenvelder twijfelde geen seconde en lobde de Gentse keeper. Zo stond het 23 minuten voor het einde van de wedstrijd 1-2. Het Moeskroense publiek schoot wakker en schreeuwde de thuisploeg naar de gelijkmaker. Na enkele grote kansen leek de wedstrijd op zijn einde te komen. Tot Omar Govea besloot te trappen van ver. De Mexicaan verraste zo de doelman van de Buffalo’s en maakte de gelijkmaker! In de 88ste minuut gebeurde het onwaarschijnlijke voor Moeskroen. Asare trapte in de zestien Amallah onderuit. Scheidsrechter Laforge twijfelde geen moment en wees naar de stip. Bolingi besloot de zware taak op zich te nemen en scoorde zo de 3-2 in twee tijden. Een verdiende overwinning voor Moeskroen die bleef knokken voor de overwinning!

Jérémy Huyghebaert:

“Gent deed het prima in de eerste helft en kwam op 0-2. De rode kaart net voor de rust maakte het verschil en luidde onze ommekeer in. De uitsluiting van Gigot gaf ons een tweede adem en na de rust gingen we op en over Gent. We hebben 9 op 12 en staan vierde in het klassement: mooi.

 

Mircea Rednic:

“Ik praat liever niet over de eerste helft. We maakten te veel verkeerde keuzes en fouten. Maar in de tweede helft kan ik enkel mijn spelers feliciteren. Het waren echte sterren op het veld. Ze geloofden in zichzelf en bleven knokken om te scoren en te winnen. De ploeg heeft een fantastische mentaliteit en dat zie je op het veld. Nu moeten we blijven werken om niet enkel goed te presteren in de tweede helft, maar in de volledige wedstrijd.”