LOKEREN – Op deze derde speeldag verplaatste Moeskroen zich naar het Danknamstadion voor een spannend duel tegen Sporting Lokeren. Voor beide ploegen was dit een belangrijke speeldag met enkele veranderingen. Lokeren kon nog geen enkel punt rapen in het begin van de competitie en wisselde na twee speeldagen al van trainer. Kon Peter Maes zorgen voor de eerste punten of haalden de jongens van Mircea Rednic een 6 op 9?  Het beloofde alvast een spannend anderhalf uur te worden.

Bij Moeskroen kregen Logan Bailly en Taiwo Awoniyi hun eerste basisplaats. Bij Lokeren werkte de komst van Peter Maes alvast motiverend. Er werd snel en aanvallend gespeeld, maar Bailly straalde vertrouwen uit en greep elke moeilijke bal. Moeskroen moest dringend ingrijpen, want Rednic begon ongeduldig te worden. Gelukkig kwam de reactie meteen. Een mooie voorzet van Vojvoda werd in de 22ste minuut binnengekopt door onze jarige Taiwo Awoniyi! Een mooi doelpunt voor het debuut van de 20-jarige Nigeriaan, die zijn verjaardag op de beste wijze viert. Moeskroen bleef de aanvallen goed opbouwen en dat resulteerde in grote kansen. In de 34ste minuut nam Olinga een vrije trap voor zijn rekening. De harde en goedgeplaatste trap werd net geraakt door een wakkere Verhulst. De kansen volgden voor Moeskroen en in de 36ste minuut was het de beurt aan Bolingi om zich te tonen. De Congolese spits kwam alleen voor de Lokerse doelman te staan, maar trapte op het lichaam van Verhulst. In de laatste speelminuten van de eerste helft kreeg Lokeren nog een kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van Terki belandde naast het doel. Les Hurlus gaan met een 0-1 score de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft bleef Moeskroen de betere ploeg. Toch lijkt deze tweede periode zeer traag op gang te komen. Beide ploegen creëerden minder kansen dan in de eerste helft. Beide coaches besloten te wisselen. Bij Moeskroen kwam Amallah binnen in de plaats van Olinga. Het duurde tot de 65ste minuut voordat de supporters een mooie actie zagen en wat voor één!! Na een slechte vrije trap van Hupperts lanceerde Moeskroen een snelle tegenaanval. Govea bediende Mohamed, die naar binnen kwam en de bal heerlijk in de verste hoek krulde! De 0-2 stond zo verdiend op het scorebord! In de 79ste minuut kwam de doodsteek voor Lokeren. Koen Persoons torpedeerde Nkaka en kreeg daarvoor zijn tweede geel van de wedstrijd. Sporting Lokeren eindigde de wedstrijd met tien man. In de 88ste minuut kreeg Lokeren nog een mooie vrije trap cadeau, net buiten de zestien. Ook deze bal kwam niet voorbij de Moeskroense verdediging. Moeskroen haalde zo een zes op zes buitenshuis en een vijfde plaats in het klassement. Een verdiende overwinning voor de goedgeplaatste en scorende Hurlus!

Reacties:

Mircea Rednic : We hebben een zeer goede prestatie neergezet vanavond. Mijn spelers stonden op de goede plaats en iedereen heeft zijn job gedaan. Ik wil ze allemaal feliciteren. We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden tegen Lokeren, zeker na de trainerswissel. We moesten geconcentreerd blijven en dat is wat mijn spelers hebben gedaan. Vandaag hebben we geen cadeaus gegeven aan de tegenstander en dat heeft het verschil gemaakt met vorige week.

Dimitri Mohamed : We proberen een geheel te vormen om de tegenstander tegen te werken. Wanneer we de bal terugwinnen, proberen we een goed spel te produceren en naar voren te spelen. We hebben snelle aanvallers en daar profiteren we van. Ik ben zeer gelukkig met mijn doelpunt. Het is het mooiste doelpunt van mijn carrière.

Bruno Godeau: We hebben zeer goed werk geleverd. We hebben bijna geen kansen gegeven in de eerste helft. Lokeren was niet zo gevaarlijk en we waren goed geplaatst. Teddy en Logan hebben deugd gedaan. Ze brengen ervaring in de groep en staan ons toe om niet meer dezelfde fouten te maken als vorig jaar. De hele groep heeft goed gewerkt.

LOKEREN : Verhulst ; Ticimovic, Maric, Rassoul, Skulason ; Hupperts (64e Slagveer), Terki, Persoons, De Ridder ; De Sutter (52e Miric), Söder (38e Straetman) .

MOESKROEN : Bailly ; Vovjvoda, Mezague, Godeau, Huyghebaert ; Olinga (63e Amalah), Nkaka, Govea (77e Aidara), Mohamed ; Bolingi, Awoniyi (90e Locigno).

SCHEIDSRECHTER : M. Verboomen.

GELE KAART : Persoons, Nkaka, Straetman, Maric,

ROOD : 79e Persoons (2j.)

DOELPUNTEN : 23e Awoniyi 0-1, 66e Mohamed 0-2