Op de tweede speeldag van het nieuwe seizoen ontvangde Royal Excel Moeskroen de jongens van Felice Mazzu. Een moeilijke klus voor Moeskroen, die nog geen enkel van de zes duels won. Mircea Rednic koos voor hetzelfde elftal als vorige week tegen Oostende. “Ik verander geen winnend team”, waren zijn woorden.

De wedstrijd begon moeilijk. Charleroi kwam in de 3de minuut op voorsprong door een misverstand tussen Butez en Godeau. Een minuut later creëerde Moeskroen een mooie kans, maar de trap van Amallah was te zwak. Het balbezit was in het eerste kwartier in het voordeel van Moeskroen. Jammer genoeg konden de jongens van Rednic hier niet van profiteren door balverlies en miscommunicatie. In de 17de minuut kreeg Moeskroen een mooie vrije trap cadeau, maar die leverde niets op. Een harde trap van Lukebakio in de 30ste minuut maakte het Butez opnieuw moeilijk. De doelman raakt de bal met de vingertoppen, maar de bal dwarrelde onder de lat in het doel. Zo stond het na twee flaters 0-2 op het scorebord. Gelukkig geeft Moeskroen de hoop niet op en blijft het aanvallend spelen. In de 40ste minuut krijgt Bolingi nog een mooie voorzet van Vojvoda, maar hij kopte naast. Diezelfde Vojvoda zorgde een minuut later voor een penalty. Pollet trapt gemakkelijk de 0-3 binnen. In de 45ste minuut gebeurde maakte de videoref zijn debuut. Na vijf minuten overleg besloot scheidsrechter Smet toch naar de stip te wijzen. Bolingi maakte er zo net voor de rust 1-3 van.  Beiden ploegen gaan met deze score de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft begon Moeskroen als de betere ploeg. Amallah krijgt in de 48ste minuut een grote kans, maar schoot op de buitenpaal. De wedstrijd keerde opnieuw met opnieuw een onverwacht doelpunt van Charleroi. De Carolo’s leken onzichtbaar in het spel, maar toch stond het 1-4. De moeskroense verdediging leek helemaal verloren. Snel daarna kwam de 1-5. De wedstrijd bleek te bestaan uit verrassingen. Govea zag dat de verdediging van Charleroi niet aan het opletten was en trachtte zijn kans van ver. Zo kon Moeskroen toch nog terugkomen op de score (2-5). Dit was niet de laatste verrassing. Pollet, op het randje van buitenspel, kreeg de bal mooi voorgezet. Butez loopt buiten de zestien en hield de bal tegen met zijn hand. Rode kaart, maar de drie wissel waren al gebeurd… Vojvoda besloot zijn plaats in te nemen, met succes. De wedstrijd eindigde op 2-5. Een eerste pijnlijk verlies voor Moeskroen dit seizoen, die in de eerste helft toch de betere ploeg was.

 

 

Infofiche

Moeskroen : Butez, Nkaka, Godeau, Vojvoda, Huyghebaert (67ème Locigno), Amallah, Govea, Mohamed, Bolingi, Aidara (67ème Mezague), Olinga (83ème Dione)

Charleroi : Penneteau, Martos, Dessoleil, Nùrio, Marinos, Diandy, Hendrickx, Lukebakio (74ème Fall), Baby (83ème Mata), Pollet, Bedia (66ème Saglik)

Doelpunten :  3ème Godeau CSC (0-1), 30ème Lukebakio (0-2), 43ème Pollet (0-3), 45+5 Bolingi (1-3), 53ème Lukebakio (1-4), 59ème Dessoleil (1-5), 63ème, Govea (2-5)

Gele kaarten : Vojvoda, Lukebakio, Mohamed, Locigno

Rode kaarten : 83ème Butez

 

Reacties:

Mircea Rednic: “We kregen twee domme doelpunten tegen, waardoor onze wedstrijd slecht begon. De wedstrijd bestond uit veel balverlies en fouten. Gelukkig bracht de onverwachte penalty ons terug in de wedstrijd. In de tweede helft kwam het vierde doelpunt veel te snel, waardoor de wedstrijd beslist was. Een wedstrijd om snel te vergeten.”

Vojvoda : Ik vond in het geheel dat we geen slechte wedstrijd hebben gespeeld. Maar het is echt jammer dat we ze meerdere doelpunten cadeau doen. We kennen elkaar nog niet zo lang en er komen telkens nieuwe spelers bij. We moeten verder blijven werken en onze communicatie verbeteren. We moeten de schuld niet op Butez steken, we zijn allemaal verantwoordelijk vanavond. Ik denk dat vele ons te hoog hebben ingeschat, maar wij bleven met de voeten op de grond en trainen heel serieus verder.

Butez : Het is een wedstrijd om te vergeten. We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld in Oostende, dus dit komt hard aan. We kregen domme doelpunten tegen. De eerste was een miscommunicatie tussen mij en een verdediger. Bij het tweede doelpunt raak ik de bal net, maar valt hij toch nog in het doel. Op het einde van de wedstrijd kreeg ik de eerste rode kaart van mijn carrière. Zo’n wedstrijden gebeuren in een carrière van een doelman. Ik verlies liever één keer met 2-5, dan vijf keer met 0-1. We gaan hard moeten werken om deze wedstrijd zo snel mogelijk te verliezen.